Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

čtvrtek 24. ledna 2013

Pár rychlých novinek na letenky do Kyjeva a dále na Ukrajinu

Abych nevyrobil letenkářský guláš, nebudu dále upravovat poslední článek o levných letenkách na Ukrajinu a raději to zkusím nanovo. Novinek je hodně :)

1./ Linku a trh letenek zcela vyklidil Aerosvit a jeho linky přebírá MAU - Ukraine Internatinal. O své slovo se hodlá přihlásit i Wizz Air Ukraine. Osobně bych tuto variantu přivítal. Jako varianta letů ČSA na KBP by Wizz určitě lítal levněji a na Zhulyany. Již dříve jsem byl bytostně přesvědčen, že k tomu musí dojít a Wizz bude létat z Prahy.... Aerosvitu je škoda, k jeho oblíbencům jsem však nikdy nepatřil.
Tentokráte je potřeba pochválit ČSA za ukončení code share a tím i ušetření vlastních klientů problémů. Díky!

2./ Do letenkářských systému vstoupil let s Air France, zatím na jaro na téměř všechny termíny pod 5tis Kč nebo lehce, ovšem poměrně dlouhý přestup a cesta tak trvá 14-16h.

3./ Ukrajinská společnost Air Onix zahajuje lítat do Bratislavy, což umožní výlet se zastávkou ve slovenské metropoli. Ceny zatím neznáme. Výhodou může být flexibilní přestup na linku Air Onix do Simferopolu (Krym).

4./ Cenově nejzajímavější poměr cena/výkon z Prahy do Kyjeva stabilně nabízí Austrian, v závěsu s ČSA (musí být akce) a Lufthansou a Aeroflotem. Vzhledem k možnosti kombinovat Austrian a Luftwaffe, nabízí se nejvíce kombinací a cestování může být opravdu velmi flexibilní.

5./ ČSA končí se Lvovem a Ukrajina pro ČSA prostě asi leteckým rájem nebude. Charkov se ani pořádně nerozlétal a s Doněckem se paběrkuji v nočních hodinách.

6./ Dlouhou dobu byl nejlevnějším nelowcost dopravcem s normálním termínem přestupu nejen do Kyjeva, ale i dále, maďarský národní dopravce oživovaný ruským kapitálem Malev. Dnes, budiž mu letecká země lehká žádný Malev již není.

7./ Od letního letového řádu přebírá lety do Pobaltí od ČSA airBaltic. Tím se otvírá cesta do jejich hubu v Rize a možnost s přestupem do Kyjeva. Nabízí se tedy ideální možnost ochutnat pivo v Rize a zároveň v Kyjevě. Ceny v dubnu na nějakých 290eur, což ale není žádná láce. Je třeba počkat, až se na trhu usadí a vyběhnou s nějakými akcemi.

8./ Avizovaná lowcostová posila RyanAir zatím na Ukrajinu nelétá.


a již bez čísla, jelikož se jedná o stálici, a to WIZZ Air z Memmingenu pro čechy a z Katowitz pro moráváky.


Žádné komentáře: