Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 19. května 2008

Červenobílá sezóna 2007/2008 se zapíše do historie navždy

Článek je osobním věnováním především Lukýnovi, Džoukrovi, Kačerovi a Milhauzovi.
Tak nám skončila liga, z titulu se nakonec zaslouženě (i díky páté koloně Řepkovi Olejkovi) raduje Slavie a řekněme si to na rovinu, zaslouženě a sezona nebude nikdy zapomenuta. Než se rozepíšu, zmíním i to, že pár kol před koncem jsem věřit přestal. Jednoduše jsem si říkal, že už to nemůžeme zvládnout a neměli jsme to ve svých rukách. Pak ale štěstěna, ta která nás několikrát opustila, vrátila se v plané kráse. Již neplatí, věčně druzí, již neplatí, bezdomovci. Zaslouženě po 12 letech máme titul. Můžeme se z něj těšit bez cinklého jara, můžeme se z něj těšit v nejmodernějším stadionu v ČR, kam se každý z nás i neslávistů rád podívá. Rád se podívá, protože jednoduše má rád fotbal. Zahráli jsme si Ligu Mistrů, vyřadili jsme Ajax. Ano, stává se to málo kdy a několik let pravděpodobně počkáme, než tam zase nakoukneme, jednoduše týmy typu Ajax, Amsterdam nebo třeba Werder nedokážeme porážet stále, ale my to dokázali a nijak špatně se neangažovali. Nakonec jsou kromě hráčů 2 strany, kterým patří díky. Nový majitelé ukázali, že fotbal, byť biznisem se dá dělat srdcem a Slavie je pro ně na prvním místně (kdežto borci z J&T raději kšeftují s akciemi a staví holešovické mrakodrapy) a trenér Jarolím, který osu týmu poskládal z neznámých či odpadlých hráčů. Sice jsem Pudila či Dříšťala v týmu nechtěl, ale dnes? Nejlepší volba. Věřme, že další sezóna bude zase napínavá a že letošní titul není náhoda.

Top momenty:
Slavia vyřazuje Ajax Amsterodam
Slavia vítězí v derby na letné
Slavia otvírá nový stadion
Slavia získává TITUL

A aby toho nebylo málo, SLAVIA získává i ten hokejový :-) a ještě se raduje v Chuchli.. prostě červená a bílá jsou hitem sezóny.

Možná nejúspěšnější sezóna minimálně novodobé historie...

2 komentáře:

aki řekl(a)...

Nezbývá než pogratulovat tygrovi, stejně jako všem ostatním slávistům. Jeden titul za 12let to není špatný :-) jen tak dál.

Unknown řekl(a)...

No jo no, co se dá dělat než pogratulovat. ;) I já jsem vám ten titul lehce okomentoval: Reakce na titul a Řepkova hlava jako bonus. Tak si to užijte, chásko sešívaná. ;)