Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 19. září 2016

Ptuj

V krásné 3h ráno vstáváme, donášíme děti do auta a před čtvrtou jedeme. Klasika, D10->D1 bez zastávky až do Brna, kde kolem 6:30 ráno opravujeme zrcátko a valíme dál, až na Shell v Mikulově. Klasická špína, kde si není kde sednout a posnídat a palivo stojí asi o 3kč na litr víc než v Boleslavi. Kašlat na to. Doplňuji nádrž a mastíme dál. Kolem 10:00 za Vídní dáváme piknikovou deku ven a asi hodinku relaxujeme před další cestou. 

Prakticky bez větší pauzy a zdržení jsme 12:30 v Ptuji, v Grand hotelu Primus, ale musíme čekat do 14:00 na ubytování a tak dáváme oběd a pak už koupačku jak v akvaparku, tak na hotelu.
Grand Hotel Primus, který známe již z dovolené v roce 2012. Termální koupele přímo u výtahu nás dokážou vždy nalákat a věřím, že tu nejsme naposledy. K hotelu patří i vedlejší akvapark, kde se dá řádit v teplé vodě na toboganech i ve vlnách. Děti si to dokážou užít.

Ptuj je malé malebné městečko, kde jsme viděli snad vše, kromě vinných sklepů a hradu, ty si necháváme na příště. Na hlavní třídě je několik kaváren a restaurací s klasickou evropskou-balkánskou kuchyní. My rádi chodíme do Pizzerie Slonček. Dobré jídlo, milá obsluha, čepované Laško, jen neberou karty.


Ubytování do Primusu jsem řešil přes německou cestovku FTI. Dostal jsem se na poloviční cenu a to včetně polopenze. Dohadování s nimi bylo taky vtipné, rozdíl v ceně se snídaní a polopení na 2 noci pro čtyřčlennou rodinu bylo 7 EUR ......

Žádné komentáře: