Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

čtvrtek 23. února 2017

Souhrn: Senegalská kuchyně

Jídlo a pití v Senegalu
Senegalská kuchyně je bohatá na ryby a plody moře, přítomné je i nehynoucí kuře. To je opravdu vše. Pravou taky je, že po shlédnutí fishmarketu jsem úplně chuť na rybu neměl, ale to já nemám ani doma :) Kdo rád čte o jídle, doporučuji i zápisek o jiné africké kuchyni a to z Ghany.


Pivo Gazelle je asi nejrozšířenější, v podstatě jsme nenašli hospodu, kde by ho neměli. Velmi sympaticky se nám jevila láhev 0,6.
Předkrm, v jídelním lístku nazván jako Beignet de la Mer a byly to krevetky v těstíčku s lehce pikantní omáčkou.
Curry de boeuf aux Bannes ... hovězí na banánech s rýží samozřejmě, Trošku tužší, žádná extra specialita.
Krevetky po stylu Saint-Louis ... vynikající omáčka
A teď už senegalská klasika, Poulet Yassa. Grilované/smažené - předtím hodně marinované - kuře s cibulovou omáčkou a rýží.









 Pro mě asi senegalský TOP. Pekáček s rýží s pikantní omáčkou, lehce orestovaná vařená zelenina a pak maso. Na fotce skopové, může ale být i kuře nebo ryba.
Náhled do jídelního lístku v Chez Loutcha... výborné restauraci pro rozšíření obzoru o senegalskou kuchyni.










 Specialita ostrova Goree, rýže s tomatovou omáčkou a mixem mořských plodů. Neměli to na lístku, vyžádal nám to náš průvodce.
DIBI YASSA - opečené skopové maso na cibulové omáčce.












K poslednímu jídlu mi chybí fotka, ale jedná se o lehkou obměnu DIBI a je to MAFÉ ... k pečenému masu je hustá arašídová omáčka.. not my style.


A kam dále pokračovat? Přečtěte si celý tripreport z cesty do Senegalu v únoru 2017.
Den první: Přes Lisabon do Dakaru
Den druhý: koloniální perla Saint-Louis na řece Senegal
Den třetí: Rybářská vesnice Kayar, jezero Retba a příjezd do Dakaru
Den čtvrtý: Ostrov Goree a zevling po Dakaru

Den pátý: Monument znovuzrození Afriky v Dakaru a domů

Žádné komentáře: